top of page

Min kollega Tina Hallberg (www.aquadetox.se) erbjuder termografi som alternativ till mammografi. Undersökningen sker i Jonstorp, hos Tina, i nära samarbete med TrueLife (www.truelife.se).

Termografi - ett komplement till mammografi
Termografi - ett komplement till mammografi

För frågor eller tidsbokning ring eller maila till
 
Tina: 0701-71 96 81 (hallberg.tina@gmail.com)Några informativa länkar:

Screening för bröstcancer med mammografi

Video med Dr. Götzsche om mammografi
 

​Varför termografi?

Termografi är ett helt ofarligt alternativ till mammografi för att upptäcka bröstcancer, den vanligaste cancerformen hos kvinnor, i ett mycket tidigt skede.
Om du är rädd om dig och dina bröst bör du regelbundet göra en termografi-undersökning för att kunna hitta förändringar så tidigt som möjligt och främja din hälsa.
En termografi-undersökning går till så att man står/sitter framför en kamera som fotograferar brösten. Man klämmer inte och rör inte brösten under undersökningen.

 

Termografi – vad är det?
Allting utstrålar termisk energi till omgivningen i form av osynlig infraröd strålningsenergi. Du har säkert hört talas om infraröd värme. Infraröd termografi är den teknik som används för att göra denna osynliga strålning synlig.
När det gäller människor och djur så visar en termografi-undersökning individens fysiologi och inte anatomi. Värmekameran mäter kroppens yttemperatur och presenterar informationen i form av en digital bild.
Vid en skada blir det ökad aktivitet i området när kroppens läkeprocess startar och man kan därför se en ökad temperaturskillnad. Detta gäller även när kroppen försöker bekämpa en tumör. Man kan se förändringen långt innan en tumör har utvecklats.
Eftersom det vaskulära systemet (blodkärls-systemet) och det vegetativa systemet (nervsystemet) i normala fall är lika på båda sidor av kroppen så kan asymmetri indikera ett problem.

 

Termografi är otroligt användbart i förebyggande syfte. Man kan, med regelbundna termografi-undersökningar, se hur vävnader förändras – hur inflammationer ökar eller minskar osv.


Bilderna + hälsodeklarationen som tas innan undersökningen skickas till en läkare som samarbetar med TrueLife för analys och bedömning. Du kommer därför inte att få några besked vid besökstillfället. När du har varit hos oss på ditt första besök behöver du komma tillbaka efter 1-3 månader för att läkaren ska kunna använda dina första bilderna som referens och för att kunna göra ett utlåtande.


Vad du behöver tänka på inför en termografi-undersökning:
Det är viktigt att du undviker:

- all form av solande 5-10 dagar innan
- alkohol och starka droger 5 dagar innan
- hård träning och bastubad 24 timmar innan
- undvik helst anti-inflammatorisk medicin 24 timmar innan
- krämer, lotion eller oljor av olika slag 24 timmar innan
- varm dryck kvällen innan och timmarna innan
- måltid 3 timmar innan

Kort sagt:

Termografi

  • Ger information om orsaker till cancer

  • Upptäcker tillväxten av cancerceller före tumörbildning

  • Ingen strålning eller bröstkompression

  • Mäter inflammationen i kroppen

  • Ger information om vaskulär aktivitet i bröstet.


 

 

Hjärtligt välkommen! önskar


Tina Hallberg

I samarbete med True Life i Falköping, www.TrueLife.se

bottom of page