top of page

Om mig

Manuela Ripa Ulm

Sund Balans betyder Kropp och Själ i Balans. Genom samtal och behandlingar. Genom att hitta kopplingen mellan fysiska besvär och deras ursprung.

När jag själv hamnade i en kris letade och fann jag olika vägar för att nå dit, både fysiskt, psykiskt och andligt.

IMG_4259 kopia1.JPG

Människor och kommunikation har alltid varit mina stora intressen och jag har i många år varit egenföretagare som konferenstolk, översättare och språklärare för både barn och vuxna. Detta var en lärorik väg till det som jag verkligen brinner för: att hjälpa människor tillbaka till en sund balans och till livsglädje.

Jag är otroligt tacksam för att jag kom i kontakt med Lena Berndtsdotter och Tomas von Walden på Kropps Harmoni Utbildningscenter i Landskrona. Utbildningarna hos Lena och Tomas har varit början till ett nytt liv för mig och till en enorm utveckling. Tack, Lena och Tomas, att ni alltid finns där!

 

Mitt företag Sund Balans såg dagens ljus år 2015 och sedan dess erbjuder jag komplementärmedicinska behandlingsmetoder som Djupgående Cirkulationsmassage®, Manuell Lymfdränage, Klassisk Bindvävsmassage och Tuina massage & akupressur enligt den kinesiska medicinen. Jag stöttar mina klienter på alla plan - fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt, tack vare mina kunskaper i österländsk visdom (taoistisk filosofi och psykologi) samt i system som Gene Keys och Human Design, bland annat. 

 

Sedan 2017 är jag av BM Akademin och Kropps Harmoni Utbildningscenter  (Lena Berndtsdotter) certifierad lärare i Djupgående Cirkulationsmassage® samt i Manuell Lymfdränage och Klassisk Bindvävsmassage enligt Elisabeth Dicke. Precis som i mina behandlingar ser jag även i mina utbildningar till helheten. Både elevernas och deras framtida klienternas helhetshälsa står i centrum. Jag lägger stor vikt vid att eleverna utvecklas personligt för att kunna ge så mycket kunskap och visdom som möjligt vidare till sina klienter. Detta är, enligt min uppfattning, avgörande för elevernas framtida arbete. Att vara i sin mitt, att stå stadigt när det stormar och att möta klienter utifrån ett inre lugn är mina ledord. Behandlingsmetoderna är ytterst stressreducerande om de ges av en terapeut ”som är där”.

 

Själv utbildar jag mig fortlöpande i taoistisk filosofi och psykologi hos Tomas von Walden (Kropps Harmoni Hälso- och Livscenter). Jag har gått en grundutbildning i kinesisk medicinsk psykologi (avslutades i april 2023) som mynnade i en utbildning till kinesisk psykologisk terapeut. Utbildningen kommer att avslutas i juni 2024. 

 

Följande utbildningar utgör min kunskapsbas:

Diplomerad Terapeut och Livscoach enligt Berndtsdotter Metoden 

Diplomerad TuiNa massör och akupressör
Certifierad Lärare i Djupgående Cirkulationsmassage, DCM
®

Certifierad Lärare i Manuell Lymfdränage

Certifierad Lärare i Klassisk Bindvävsmassage enligt Elisabeth Dicke

Utbildningar i Taoistisk Filosofi och Psykologi sedan 2015

Rörelseanatomi

Töjningsterapi
FEMA - en specialkurs i samtalsterapi baserad på den taoistiska, konfucianska och kinesiska medicinens psykologi

Idrottsskador/skadebehandlingar med TuiNa

Lian Gong (QiGong)

Grundår i QiGong och meditation, samt pågående utbildning i QiGong hos Thorwald Lorentzon, Garden of Feathers

Pågående utbildning till kinesisk psykologisk terapeut

Pågående utbildning till QiGong kursledare hos Yürgen Oster

Kurser i personlig utveckling med Gene Keys och Human Design

bottom of page